Parfemi na tocenje

Blog

Nicole
Nanosenje parfema

5 saveta kako da odaberete i pravilno nosite omiljeni parfem

Izbor i nošenje parfema

Nošenje parfema na sebi nije samo stvar pukog mirisa kada se pojavimo negde. To je i način da diskretno skrenemo pažnju, izrazimo sebe, ostavimo snažan i trajan utisak među ljudima. Bilo da se radi o gala večeri, svakodnevnom odlasku na posao, ili opuštenoj kafi sa prijateljima – način na koji nosimo parfem može značajno uticati na to kako nas drugi doživljavaju.

U ovom tekstu dajemo 5 saveta kako da pravilno odaberete i nosite svoj omiljeni parfem, uzimajući u obzir vaše lične afinitete, hemiju vaše kože, okruženje i priliku zbog koje ga nanosite. Pridržavajući se ovih smernica, stvorićete mirisnu auru koja će zasigurno ostaviti pozitivan utisak o vašoj pojavi.

Utvrdite omiljene mirisne note

Kada je reč o izboru adekvatnog parfema, razumevanje ličnih afiniteta ključno je za pravilan odabir mirisa. Parfem je izuzetno lični izbor, jer ono što odgovara jednoj osobi možda neće odgovarati drugoj. Posvetite malo vremena istraživanju različitih mirisnih grupa poput cvetnih, citrusnih, drvenih ili amber parfema i otkrijte koji vam mirisi odgovaraju. Razumevanjem sopstvenih mirisnih preferencija značajno ćete suziti opcije i pronaći mirise koji zaista odražavaju vaš jedinstveni stil. Upoznajte se sa možda još uvek nepoznatim sastojcima popularnih parfema i obratite pažnju na note koje vam se najviše dopadaju. Izbegavajte kupovinu parfema naslepo samo zato što su u trendu ili važe za popularne.

Nanosenje parfema - mirisne note
FOTO: Pixabay

Uzmite u obzir hemiju svoje kože

Reakcija kože na parfem je različita kod svake osobe, što znači da miris može drugačije mirisati na vama u poređenju s nekim drugim. Obratite pažnju na to kako se miris slaže s prirodnim mirisom vašeg tela i da li ostaje postojan, prijatan i uravnotežen i posle nekoliko sati. Poznavanjem hemije svog tela možete pronaći parfem koji je savršeno komplementaran s vašom kožom i daje ‚najbolje rezultate‘ kada ste vi lično u pitanju.Testirajte parfeme na koži pre nego što ih kupite da biste utvrdili kako se razvijaju tokom dana. Ukoliko već znate svoje omiljene note, eksperimentišite sa različitim parfemima kako biste pronašli onaj koji vam najbolje pristaje.

Prilagodite parfem okruženju i prilici

Pri odabiru parfema takođe treba uzeti u obzir priliku i okruženje, odnosno vreme i mesto u kojem će se nositi. Različite situacije zahtevaju različite vrste mirisa, ili bolje reći – nije svaki parfem prikladan svakoj prilici. Zato je za postizanje željenog efekata potrebno proceniti situaciju i odabrati odgovarajući parfem. Za svakodnevne i poslovne prilike izaberite lakše i sveže mirise koji nisu napadni za okolinu. Citrusni ili cvetni parfemi često su dobro prilagođeni poslovnoj atmosferi, gde pružaju osvežavajuću i suptilnu notu. Za formalna dešavanja ili večernje prilike, razmotrite elegantnije i jače mirise koji odaju utisak glamura i prefinjenosti, a po potrebi i zavodljivosti. Sa druge strane, nemojte preterati sa jakim parfemom u zatvorenom prostoru ili među velikim brojem ljudi jer to može izazvati i potpuno suprotan efekat od onog koji ste želeli da postignete. Upamtite, vaš parfem treba da se oseti iz relativne blizine, a ne izdaleka.

Nosenje parfema - poslovna zena
FOTO: Unsplash

Nanesite parfem na pravi način

Parfem bi po pravilu trebalo da bude suptilan dodatak našoj pojavi i našem prirodnom mirisu. Zato je i način na koji ga nanosimo veoma važan. Pravilno nanesen parfem ostavlja izuzetno prijatan trag u našem prisustvu, pozivajući ljude iz okruženja da sami uhvate mirisnu notu, a ne da im ona bude nametnuta. Ovo se postiže nanošenjem mirisa na pulsirajuće delove tela (vrat, ručni zglob, pregib lakta…) odakle se on suptilno emituje u ritmu našeg srca. Takođe, nanošenje parfema preporučuje se nakon tuširanja kada je koža vlažna, a pore otvorene, što doprinosi dugotrajnosti mirisa i boljem mešanju sa prirodnim mirisom tela. U tom slučaju i mala količina parfema biće sasvim dovoljna za postizanje optimalnog efekta.

Poznavanje performansi parfema

Kada jednom postignemo željeni mirisni efekat, razumevanje trajanja i jačine parfema je od suštinskog značaja za njegovo održavanje tokom dana. Svaki miris ima svoj intenzitet i projekciju, odnosno ‚ponašanje‘ kako vreme prolazi. Umesto da obnavljate i nanosite miris iznova, razmislite o korišćenju parfema koji je po performansama dugotrajan ili se razvija vremenom. Projekcija mirisa je važan faktor pri izboru pravog parfema, jer su neki suptilni i intimni, a drugi prodorni i dominantni. Odluka je svakako na vama i sopstvenim afinitetima.

FOTO: Pexels

Za iskusne ljubitelje i poznavaoce mirisa, nošenje parfema je poput umetnosti. Pažljivim odabirom parfema koji odražavaju našu ličnost, ali i razumevanjem uticaja mirisa na druge ljude oko nas, možemo stvoriti harmonično okruženje u kojem parfem postaje lični pečat koji nas čulom mirisa definiše.

Post a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijavi se Obavestićemo vas putem e-mail-a čim parfem ponovo bude dostupan. Ostavite vas e-mail ispod:
Vaša kopra0
Nema parfema u tvojoj korpi
Kupi još parfema
0